Principal's Letter- December 2020

FacebookTwitterLinkedInPinterestShare
Från rektorn

Kära föräldrar och vårdnadshavare

 

Vi närmar slutet av 2020 och det har verkligen varit ett utmanande år. Vårt mål under hela året har alltid varit att hålla fokus på våra elever, dina barn, och att säkerställa att de får en konsekvent kvalitet i sin utbildning i linje med våra värderingar. Den här veckan innebär en ny utmaning för årskurs 7-9 med distansutbildning. Detta visar att det är ännu viktigare för oss att fortsätta arbeta tillsammans för att se till att dina barn tar del av lektionerna online men också ser till att vi också tar hand om deras mentala välbefinnande. Vi uppskattar din feedback on hur detta fungerar för dina barn så att vi förfina våra metoder.

 

Använd resurserna som publiceras på Schoolsoft, informationen om föräldrastöd för distansutbildning samt paketet med jullovsaktiviteter som sammanställts av vårt elevhälsoteam. Syftet med detta är att se till att eleverna engageras på ett positivt sätt under lovet och att främja positiva aktiviteter för att stödja våra elevers mentala hälsa.

 

I tider som nu när skolan är ovanligt tyst med endast årskurs 4-6 på plats påminner det oss att för många av våra elever är IES Årsta en viktig mötesplats. Det är deras arbetsplats och vardag, och vår. Vi hoppas att vi alla kan återvända till detta den 12 januari 2021 som planerat. Vi kommer att uppdatera dig under jullovet i takt med att riktlinjerna blir tydliga.

 

Biträdande rektor

Som några av er kanske redan känner till om ni följer IES-nyheter, så har vår aktade biträdande rektor med fokus på elevhälsa, Suzanne Gavin, utsetts till att leda vår nya IES-skola i Solna som öppnar i augusti 2021. Vi gratulerar Ms Gavin till detta uppdrag, även om det är tråkigt att se henne gå efter tre och ett halvt år här på IES Årsta. Vi önskar Ms Gavin all lycka till med att öppna en annan IES-skola i Stockholm och tackar henne för hennes viktiga bidrag till oss i Årsta.

 

Just nu pågår rekryteringsprocessen för Ms Gavins ersättare och vi planerar att meddela resultatet av denna i januari när Ms Gavin gör sin sista dag hos oss 18 januari.


 

Viktiga kommande händelser

Elevens val 1

När: onsdag 16 december 2020

Årskurs 4, 5 och 6: elevens val i skolan

Årskurs 7, 8 och 9: elevens val hemma 

 

Elevens val 2

När: torsdag 17 december 2020

Årskurs 4, 5 och 6: elevens val hemma 

Årskurs 7, 8 och 9: elevens val hemma 

 

Slutet av höstterminen

När: fredag ​​18 december 2020

 

Första dagen på vårterminen

När: tisdag 12 januari 2020

 

 

Skolkalendern för 2020/21 finns på Schoolsoft under “Filer & länkar”.


 

Julian Dent

 

Rektor