Principal Letter - November 2020

FacebookTwitterLinkedInPinterestShare
Från rektorn

Kära föräldrar och vårdnadshavare!

 

Tack för ditt fortsatta engagemang med ditt barns lärande. Ämneslärarkvällen tidigare i november var ytterligare ett fantastiskt tillfälle för värdefull feedback för att fortsätta utveckla våra elever. Vår nästa möjlighet blir mentorssamtal under vecka 49 och vi ser fram emot det.

 

Som du kanske vet har vi att skapa utmaning som ett av våra skolmål i år. Det är något vi också uppmuntrar dig att prata med dina barn om. Känner de sig utmanade i klassen? Vilka utmaningar stod de inför idag? Hur kom de över dem? Detta är ett viktigt sätt att säkerställa att varje individ arbetar efter sin potential och genom att prata om det uttryckligen uppmuntrar vi dem att reflektera över sitt eget lärande. Det ökar deras medvetenhet om hur de kan utmana sig själva och underlättar måluppfyllelsen.


 

Uppdatering av Covid-19

På grund av de nya restriktionerna med anledning av covid-19 gör vi några förändringar för att anpassa oss till den här nya situationen.

 

Elevens val-dagarna

Elevens val som hålls onsdag och torsdag 16 och 17 december kommer nu att delas in i två dagar för olika årskurser. En i skolan och en hemma. Eftersom vi inte längre kan göra utflykter, vilket vi ofta gör vid elevens val, planerar vi istället att ta fram elevens val-aktiviteter för eleverna att slutföra hemma under en dag, sedan mer praktiska elevens val-aktiviteter för eleverna i skolan under en dag. Vi hoppas att detta kommer att ge en bättre upplevelse för alla elever som kan delta fullt ut i sina aktiviteter.

 

Elevens val följer detta schema:

 

Elevens val 1

När: onsdag 16 december 2020

Årskurs 4, 5 och 6: elevens val i skolan

Årskurs 7, 8 och 9: elevens val hemma (studiedag)

 

Elevens val 2

När: torsdag 17 december 2020

Årskurs 4, 5 och 6: elevens val hemma (studiedag)

Årskurs 7, 8 och 9: elevens val i skolan 

Schemaförbättringar

Från måndag vecka 48 gör vi också små förbättringar av klassernas scheman. Syftet med denna förändring är att minska trängseln i hela skolan. Detta resulterar i mindre förändringar av elevernas dagar. De nya scheman kommer att delas ut i klasserna på måndag vecka 48 och publiceras som vanligt på Schoolsoft.

 

Stanna hemma med symtom

Vi vill påminna om att det under dessa tider är viktigt att vi alla fortsätter att följa riktlinjerna och hålla eleverna hemma när de är sjuka eller har symtom. Vi vill också påminna eleverna om att logga in på schoolsoft och följa med lektionerna när de är hemma för att se till att de inte hamnar efter med sitt lärande.

 

Vi tackar för ditt stöd med dessa förändringar och om vi var och en fullgör vårt ansvar kan vi minska risken för alla och hålla utbildningen för våra eleverna som vårt fokus. Tack för ditt stöd.


 

Viktiga kommande händelser

Elevens val 1

När: onsdag 16 december 2020

Årskurs 4, 5 och 6: elevens val i skolan

Årskurs 7, 8 och 9: elevens val hemma (studiedag)

 

Elevens val 2

När: torsdag 17 december 2020

Årskurs 4, 5 och 6: elevens val hemma (studiedag)

Årskurs 7, 8 och 9: elevens val i skolan

 

Slutet av höstterminen

När: fredag ​​18 december 2020

 

Första dagen på vårterminen

När: tisdag 12 januari 2020

 

 

Skolkalendern för 2020/21 finns på Schoolsoft under “Filer & länkar”.

 

Med vänliga hälsningar

Julian Dent

Rektor