Principal’s Letter - January 2021

FacebookTwitterLinkedInPinterestShare
Från rektorn

Kära föräldrar och vårdnadshavare

 

Välkommen tillbaka till det nya året och jag hoppas att ni har haft en avkopplande ledighet. Vi börjar skolåret med utvecklingssamtal för eleverna nästa vecka. Onsdagen den 27 januari träffar du ditt barns mentor digitalt och reflekterar över framstegen från höstterminen och sätter målen för vårterminen framöver. Vi tackar dig för engagemang i denna viktiga process för att arbeta tillsammans för våra eleverna. Bekräfta din tid på Schoolsoft och vi ser vi fram emot att samarbeta med dig nästa vecka.

 

Covid-19-åtgärder

Vi börjar året med fortsatt osäkerhet kring Covid-19-pandemin och dess utveckling. Jag vill försäkra dig om att vi har regelbunden kontakt med Smittskydd Stockholm för att säkerställa att vi följer de senaste riktlinjer från myndigheterna. I linje med den nya regeringsbeslut har vi vidtagit många åtgärder på plats för att minska trängsel för studenter. Vi har till exempel ändrat vårt schema för eleverna att sprida sig under lunch, raster, vid dagens början och dagens slut, hela tiden i syfte att minska trängsel i skolan och i kollektivtrafiken. Vi har ökat städningen på plats och har 3 heltidsstädare som ständigt städar gemensamhetsutrymmena under hela skoldagen. VI har genomfört en kampanj för att säkerställa förbättrad handhygien hela skoldagen för eleverna. Vi har nu ställt in alla evenemang där elever blandar sig över klasser och vi har kvalitetssäkrat ventilationen i alla våra rum i hela skolan. Vi fortsätter att vidta ytterligare åtgärder på plats i samråd med Smittskydd Stockholm och vår lokala elevskyddsombud och personalskyddsombud för att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Men vid behov är vi också redo att genomföra distansutbildning för årskurs 7-9 om Smittskydd Stockholm rekommenderar detta. Just nu tror vi att det bästa för våra elever är att lära sig i skolan i en stabil miljö med alla våra anpassningar och handlingar på plats. Även om det inte är ett enkelt beslut att fatta, är det vad vi tror är till det bästa för våra studenter.

 

Ny biträdande rektor

Som meddelat förra terminen har vår framstående biträdande rektor med fokus elevhälsa, Suzanne Gavin utsetts till att leda vår nya IES-skola i Solna, som öppnar i augusti 2021. Vi gratulerar Ms Gavin till den position och är mycket ledsna att se henne lämna efter tre och ett halvt år här på Årsta. Men nu är jag väldig glad att meddela att vår nya biträdande rektor elevhälsa kommer att bli Meredith Lissegårdh (f. Kimmel) som många av er har lärt känna som vår chef för Junior School. Ms Lissegårdh har varit med från början på IES Årsta och ledde vårt Junior School-team och har stöttat i att etablera vår lugna och säkra lärandemiljö. Jag är mycket övertygad om att Ms Lissegårdh kan fortsätta utveckla vår skola tillsammans med Ms Legersjö, vår biträdande rektor med fokus utbildning/lärande och undertecknad, för våra studenter framöver. Du kan hitta en kort introduktionsvideo med Ms Lissegårdh på Schoolsoft.

 

Ny personal

Under det nya året välkomnar vi också en ny heltids studie-och-yrkesvägledare, Ms Franzén. Vi har en ny kurator för högstadiet, Ms Egerlid. Vår nya mattelärare som tar över från Ms Lissegårdh är Mr Strömberg. Ms Harris tar över från Ms Bergen tillfälligt för att undervisar engelska. Och för övrigt vi välkomnar två nya socialpedagoger, Mr Yvorra och Ms Melki. Du kan hitta video introduktioner från vår nya team medlemmar på Schoolsoft och lära känna dem.

 

Skolkalendern för 2020/21 

Finns nu på Schoolsoft under “Filer & länkar”.


 

Digitala utvecklingssamtal

När: Onsdag 27 Januari, 2021

 

Sportlov

När: Vecka 9, 2021


Julian Dent
Rektor